Bramborový salát | Verunanook vaří

Jasně, jasně, bramborový salát dělá každý svůj a každý má ten  n e j l e p š í  recept. Ale stejně, zkuste se ještě inspirovat tím, který dělá naše vrchní kuchařka a fotografka Veru.

Poukazy_IG_feed_03

Vegetariánský bramborový salát 

Suroviny:

> 2 kg brambor (typ A)

> 300 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

> 1 velká cibule

> 12 sterilovaných mini medových okurek (Lidl) 

> 6 vajec

> 2 jarní cibulky

> 2 lžičky dijonské hořčice

> 5 lžic majonézy (nejlépe té domácí)

> sůl a pepř podle chuti

 

Nejprve si dejte uvařit očištěné brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostičky. K tomu nejlépe poslouží strunová mřížka.

V kastrůlku přivedeme k varu asi půl litru vody a krátce v ní povaříme mraženou zeleninu. Scedíme ji a necháme vychladnout. Dejte si pozor, abyste ji nerozvařili!

Vejce uvařte natvrdo, vychladlé oloupejte a mřížkou také nakrájejte na kostičky.

Okurky a jarní cibulku si nakrájejte na malá kolečka a cibuli najemno. 

Vše smícháme ve velké míse (nebo v lavoru, jak je v českých rodinách zvykem...) spolu s dijonskou hořčicí a majonézou. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.

V chladu jej uchraňte před ochutnávači až do štědrovečerní večeře.

 

TIP: Pokud chcete salát trochu odlehčený, použijte místo majonézy zakysanou smetanu.

V Omam Store mimo jiné sbíráme i cookies. Upečené sušenky si dejte na naše nádobí, s použitím těch virtuálních vyjadřujete souhlas procházením našeho webu. Více informací zde.