Bramborový salát | Verunanook vaří

Jasně, jasně, bramborový salát dělá každý svůj a každý má ten  n e j l e p š í  recept. Ale stejně, zkuste se ještě inspirovat tím, který dělá naše vrchní kuchařka a fotografka Veru.

Poukazy_IG_feed_03

Vegetariánský bramborový salát 

Suroviny:

> 2 kg brambor (typ A)

> 300 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

> 1 velká cibule

> 12 sterilovaných mini medových okurek (Lidl) 

> 6 vajec

> 2 jarní cibulky

> 2 lžičky dijonské hořčice

> 5 lžic majonézy (nejlépe té domácí)

> sůl a pepř podle chuti

 

Nejprve si dejte uvařit očištěné brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostičky. K tomu nejlépe poslouží strunová mřížka.

V kastrůlku přivedeme k varu asi půl litru vody a krátce v ní povaříme mraženou zeleninu. Scedíme ji a necháme vychladnout. Dejte si pozor, abyste ji nerozvařili!

Vejce uvařte natvrdo, vychladlé oloupejte a mřížkou také nakrájejte na kostičky.

Okurky a jarní cibulku si nakrájejte na malá kolečka a cibuli najemno. 

Vše smícháme ve velké míse (nebo v lavoru, jak je v českých rodinách zvykem...) spolu s dijonskou hořčicí a majonézou. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.

V chladu jej uchraňte před ochutnávači až do štědrovečerní večeře.

 

TIP: Pokud chcete salát trochu odlehčený, použijte místo majonézy zakysanou smetanu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení