Horká čokoláda s kardamomem a slaným karamelem

Untitled design_1Přes léto jsme se s recepty moc nevytáhli. Tedy vlastně vůbec. Ale teď to nastane – podzim je čas, který všichni trávíme více doma a tak nějak máme zase čas na vyváření, kdy se alespoň my zaměřujeme na komplikovanější a jednoduše podzimnější pokrmy. Ale zase na druhou stranu – nesmíme to přepálit!

A tak začneme pomaloučku a polehoučku tou nejlepší horkou čokoládou, která vám zlepší náladu po nepříliš povedeném dni v práci nebo ve škole, zahřeje vás po celém odpoledni, které jste strávili pouštěním draka. A v zimě se vám také bude hodit, bude tu totiž co nevidět!

Tak jdeme na to!

 

Horká čokoláda s kardamomem a slaným karamelem

 

SurovinyIMG_4793_jpg

100 g hořké čokolády 

80 ml plnotučného mléka 

20 ml 33% smetany (+70 ml na dozdobení)

špetka kardamomu 

slaný karamel (buď domácí nebo kupovaný)

 

Postup 

Do plechového hrníčku nalijeme plnotučné mléko a 20 ml smetany (protože zahřešit si občas můžete!). Plecháček ponoříme do vodní lázně a za občasného míchání zahřejeme.

Přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a směs zahříváme, dokud nepřivedeme vodní lázeň k varu. Mícháme další cca 2 min, dokud nebude směs lesklá, hladká a čokoláda rovnoměrně rozpuštěná. Nakonec přidáme špetku kardamomu (nebo podle chuti), lžíci slaného karamelu a opět pořádně promícháme. 

Nápoj přelejeme do omamského hrnečku. V dalšímisce vyšleháme do tuha zbylou smetanu a ozdobíme jí hotový nápoj v hrnečku. 

Zdobíme hoblinkami hořké čokolády a slaným karamelem. 

Tip! Milovníci sladších nápojů si tento recept mohou osladit třeba třtinovým cukrem nebo ho připravit z mléčné čokolády. 

Dobrou chuť!

V Omam Store mimo jiné sbíráme i cookies. Upečené sušenky si dejte na naše nádobí, s použitím těch virtuálních vyjadřujete souhlas procházením našeho webu. Více informací zde.