Horká čokoláda s kardamomem a slaným karamelem

Untitled design_1Přes léto jsme se s recepty moc nevytáhli. Tedy vlastně vůbec. Ale teď to nastane – podzim je čas, který všichni trávíme více doma a tak nějak máme zase čas na vyváření, kdy se alespoň my zaměřujeme na komplikovanější a jednoduše podzimnější pokrmy. Ale zase na druhou stranu – nesmíme to přepálit!

A tak začneme pomaloučku a polehoučku tou nejlepší horkou čokoládou, která vám zlepší náladu po nepříliš povedeném dni v práci nebo ve škole, zahřeje vás po celém odpoledni, které jste strávili pouštěním draka. A v zimě se vám také bude hodit, bude tu totiž co nevidět!

Tak jdeme na to!

 

Horká čokoláda s kardamomem a slaným karamelem

 

SurovinyIMG_4793_jpg

100 g hořké čokolády 

80 ml plnotučného mléka 

20 ml 33% smetany (+70 ml na dozdobení)

špetka kardamomu 

slaný karamel (buď domácí nebo kupovaný)

 

Postup 

Do plechového hrníčku nalijeme plnotučné mléko a 20 ml smetany (protože zahřešit si občas můžete!). Plecháček ponoříme do vodní lázně a za občasného míchání zahřejeme.

Přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a směs zahříváme, dokud nepřivedeme vodní lázeň k varu. Mícháme další cca 2 min, dokud nebude směs lesklá, hladká a čokoláda rovnoměrně rozpuštěná. Nakonec přidáme špetku kardamomu (nebo podle chuti), lžíci slaného karamelu a opět pořádně promícháme. 

Nápoj přelejeme do omamského hrnečku. V dalšímisce vyšleháme do tuha zbylou smetanu a ozdobíme jí hotový nápoj v hrnečku. 

Zdobíme hoblinkami hořké čokolády a slaným karamelem. 

Tip! Milovníci sladších nápojů si tento recept mohou osladit třeba třtinovým cukrem nebo ho připravit z mléčné čokolády. 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení