Hrášková pomazánka s pažitkou | Je jaro!

Untitled design_2 Jakou barvu má jaro?

My máme jasno! Přece jasně zelenou! Přesně tu, kterou mají jarní klíčky, svěží a čerstvé bylinky nebo třeba hrášková pomazánka.

A právě na tu jsme si pro vás připravili recept – superrychlý, superjednoduchý a ze surovin, které většinou najdete doma v ledničce nebo mrazáku – protože když už je to jaro a na čerstvý hrášek si musíme počkat do léta, tak ho použijeme mražený!

Tak do toho, tuhle pomazánku si připravte třeba k večeři...

 

Hrášková pomazánka s pažitkou

Suroviny

  • 200 g mraženého hrášku
  • 100 g čerstvého sýra (Lučina, Palouček apod.)
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z půlky citrónu
  • pažitka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Mražený hrášek si krátce otestujte na troše olivového oleje (do změknutí) a nechte ho vychladnout. Ke studenému hrášku přidejte čerstvý sýr, prolisovaný česnek a citrónovou šťávu a vše rozmačkejte vidličkou nebo třeba šťouchadlem na brambory. 

Do vzniklé pomazánky zapracujte najemno nakrájenou šalotku, pažitku a ochuťte solí a pepřem podle chuti.

Pomazánka je skvělá na kváskovém chlebu, ozdobená pažitkou nebo klíčky a s pošírovaným vajíčkem.

Tak. Snadné a rychlé, co říkáte?

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení