Vajíčková pomazánka | Verunanook vaří

Úplně všem po Velikonocích lezou vajíčka pomalu i ušima. Ale na rovinu – dovedli byste si týden po nich představit třeba bez vajíčkové pomazánky? My rozhodně ne. A tentokrát ji můžete vyzkoušet podle receptu naší Veru. S domácí majonézou a čerstvou řeřichou vážně stojí za ochutnání!

Velikonoce_IG_feed_1080x1080_03

Vajíčková pomazánka s domácí majonézou a řeřichou

Suroviny na majonézu
* 2 žloutky
* 150 ml slunečnicového oleje
* 1 lžíce dijonské hořčice
* 1 lžíce citronové šťávy
* sůl
* pepř

Suroviny na pomazánku 
* 5 vajec
* 3 lžíce domácí majonézy
* 1 šalotka
* 1 lžíce plnotučné hořčice
* 5 malých nakládaných medových okurek (lidl)
* hrst čerstvé řeřichy
* sůl
* pepř

Nejprve si připravíme majonézu. Všechny suroviny dáme do úzké plastové nádoby a za použití tyčového mixéru vymixujeme tuhou majonézu (trvá to cca 10 vteřin).


Na salát si dáme vařit vejce (vaříme cca 7 min, ať jsou ještě trochu uvnitř na měkko). Po dovaření je prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

Okurky a šalotku nakrájíme na co nejmenší kostičky.

Přidáme námi vyrobenou domácí majonézu, hořčici, sůl a pepř podle chuti.

Nakonec přidáme nasekanou řeřichu, zamícháme a podáváme třeba s čerstvě upečenými bagetkami :)

 

V Omam Store mimo jiné sbíráme i cookies. Upečené sušenky si dejte na naše nádobí, s použitím těch virtuálních vyjadřujete souhlas procházením našeho webu. Více informací zde.